Pengikut blog saya :

Wednesday, 17 April 2013

Kisah Amni : Batuk & Selsema.

Assalamualaikum..

Sejak sabtu lepas lagi..
amni dah start selsema tambah batuk sesikit..
kesian diaa..
biasanya bila dapat ubat terbaik..
mama's milk.. alhamdulillah ok dah lepas tu..
tapi kali ni agak teruk..
so Isnin lepas mama & abah masuk lewat keje..
bawak dia ke klinik dulu..
sebab bunyi batuk dia mcm nak semput jekk..
doc check and cakap kena amik gas ni..
clearkan hidung n tekak dia..
check paru2 katanya ok..
so ngikut jekla kann..
memula ok jek.. senyum2 bila kakak dia agah2..
dah lelama tu hmm melalak tak hengat..
siap pandai pulak tepis2 corong gas tu..
puas pujuk...macam2 cara pegang dia..
memula peluk.. pehtu baringkan pulak..
melalak sampai le abis dos..
dah abis baru dia senyap..
meh layan gambar dia amik gas..


 tu masa memula.. rilek jekk.. tapi dah start tarik2 benda tu


 time ni dah meronta2 dan dah start menangis..abah pun dah masuk campur..



petang tu pun kena lg skali..
tapi petang tu ok jek.. dia rileks jek layan gas tu..
dapat jugak ubat..
tapi suh MIL bagi tak ikut sukatan doctor..
I risau la nk bagi ubat kat baby nih..
tapi tak bagi kesian pulak tengok dia..tawakal jek la..
selsema Alhamdulillah dah makin ok..
tinggal batuk jek lagi..
ubat pun hanya bagi dekat MIL ubat batuk & selsema sahaja.
antibiotik memang tak bagi..

semoga anak mama cepat sembuh..
ye sayang...

last meh layan gambar budak kecik takde gigi ni kokak jagung tongkol..
macam boleh dapat je..
nak sangat.. haa hamekkk.. 
mama bagi je sebab tau bukan dia dpt pun kokak jagung tu
ni hari jumaat lepas.. beli kat pasar malam.
sungguh2 menggigit..




2 comments:

  1. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete